Forknytt?

På denne tida av året blir undertegnede gjerne minnet på at dette med knyting av slips ikke akkurat er noe han fikser i blinde. En lærevillig far med solid slips-bakgrunn fra blant annet militæret har gjort mange forsøk, men har nesten alltid endt opp med å knyte knutene selv. Et lite lager av ferdigknyttede knuter har blitt redningen her. Nå som ikke far lenger er her for å hjelpe, og knutelageret for lengst er tomt var det på høy tid å videreutvikle egne talenter.

Etter en del mindre vellykkede forsøk ved hjelp av Googlede bruksanvisninger var det en variant som delvis gikk av seg selv - den minnet om noe jeg nesten hadde lært tidligere. Dermed er det på det rene at knuten jeg har brukt (men altså sjelden knytt selv) heter Half Windsor og er en av de vanligste variantene. Selv om eksperimenteringen til slutt gikk ganske bra er det nok likevel best å overlate den pedagogiske delen til andre - du finner den nyttige informasjon bl.a. her. Og for de riktig ambisiøse finnes tieguide.com (standardknuten her).

Comments

Endelig vaksin kar? Lykke til - snart så du stiller med selvforknytt tversover da vel....

Laila

... på jobb hver eneste dag i vinterhalvåret. Den har en "dreis" ekstra og gir en litt fyldigere og mer symetrisk slipsknute.

Slipsknuten løser jeg opp hver ettermiddag og knyter igjen hver morgen. Da sitter knuten i hendene. Blir slipset for kort - skal henge ned til beltet - gjør jeg alt en gang til. Slips er pent.

mvh Viggers

http://tidogrom.blogspot.com/